GoBIO - Lifestyle magazine

Начало / Любопитно / Наръчник за родители / Бебешка стая без токсини...

Любопитно

Наръчник за родители

Наръчник за родители

Бебешка стая без токсини

Бебешка стая без токсини

Това е стая, в подготовката на която можете наистина да се настроите към творчество и игра - с цветове, форми, материи. И вероятно не бихте искали да изложите малкото същество на всички токсини, които обичайното обзавеждане крие. Трудно е да предвидите всичко, но ето няколко основни елемента от подредбата на стаята, на които да обърнете специално внимание.

 Боята

Стените са основният елемент в стаята и макар да изглеждат като нещо тривиално, не са за пренебрегване. Много от обикновените бои съдържат набор от химикали и токсини, които се освобождават във въздуха. За да подсигурите боя, която е изцяло нетоксична, търсете такива, чието качество и устойчивост са потвърдени и от трета страна, не само от етикета или опаковката. Цветовете трябва да са пастелни и ненатрапчиви, а не ярки. Ако намерите добра боя, с нея можете да боядисате или лакирате и мебелите в стаята.

Подът

Ако имате вече изграден под, запазете го. Но, ако от друга страна, ви се иска да направите нещо специално, имайте предвид, че дървените подове са най-добрият избор, които предпазва от алергии малкото бебе и са удобни, когато то започне да се учи да пълзи. Ако искате да добавите допълнителен комфорт, спрете се на килимче, което е семпло и красиво, от чиста вълна.

Мебелите

Независимо дали искате минималистичен или винтидж дизайн, или пък нещо бебешко и сладко, има хиляди възможности за обзавеждане. Внимавайте да подберете мебели, които са боядисани с нетоксични бои. Изберете ги от проверени места и добавете някои ръчно изработени, бутикови предмети за уникален завършек. Можете да изберете ретро бюфети, които да окомплектовате с дъски за повиване в същия стил, или да приспособите и украсите сами останали от другите деца подходящи мебели.

Завивките

Това е частта от обзавеждането, където можете да развихрите творческите си способности с пълна сила. Ако умеете да шиете, направете собствени покривала за легълцето и завески от дантела за уникално усещане. Намирането на органична тапицерия за легло, обаче, не е така лесно, така че можете да направите компромис с това. Целта е да осигурите устойчиви материи за всички елементи, които ще влизат в допир с кожата на бебето. Затова за завивките потърсете органични платове от доказани източници.

 Матракът

Някои от токсините в обикновените матраци могат да причинят астма и различни алергии на малкото бебе. Затова търсете матрак, произведен от естествен латекс, вълна и органичен памук, какъвто можете да намерите при някои производители или онлайн. Вашето спокойствие и добрият сън на бебето ще компенсират усилията по намирането му. 


Още теми от Любопитно

Разплащателни карти Защита за онлайн разплащане