GoBIO - Lifestyle magazine

Начало / Дестинации / Банско...

Дестинации

GoBIO пътува

Банско

1 3 4 2

Построени са множество нови хотелиски съоръжения, а срещу кабинковия лифт „Гондолата” е издигнат новокурортноселище с луксознихотели и ваканционниапартаменти, коетопревръщаБанско в курорта с най-добрите и удобнихотели.

Градът е разположендорекаГлазнепритокнарекаМеста в североизточното подножие на Пирин точнопод най-високата и красива част на планината.Името на селището произлиза от древно българската дума „бан” (отбоен, бойан), което означава “господар”. Градът е самона 160 км от София и на 6 км от Разлог и благодарение на отличните ски съоръжения в комбинация с уникалните си архитектурни и исторически паметници се превръща в предпочитана ски и сноуборд дестинация.

Банско се намира на 925 м надморското равнище, а ски зоната е на 2000 – 2600 м. Пирин е с преобладаващ алпийски релеф и най-високиятвръх е вр. Вихрен – 2914 м. Ски пистите са разположени в два основни ски центъра – „Чалин валог” и „Шилигарника” (1700 – 2500 м).Те са на приблизително 10 км над града на северния склон на Пирин и са лесно достъпни, около 25 минути с новия лифт „Гондолата”, който започва от Банско. Общата дължина на маркираните писти е 65 км. Въпреки че курортът стана популярен едва през последните 10 години той привлича своите гости с отличните си условия за зимни спортове и дълго задържаща се снежна покривка (от декември до май).


Още теми от Дестинации

Разплащателни карти Защита за онлайн разплащане