GoBIO - Lifestyle magazine

Начало / Бизнес / Земеделски производители / Атлантическата треска и сьомгата по щатското крайб...

Бизнес

Земеделски производители

Земеделски производители

Атлантическата треска и сьомгата по щатското крайбрежие рязко намаляват

Атлантическата треска и сьомгата по щатското крайбрежие рязко намаляват

В залива на Мейн водата се затопля по-бързо от 99% от останалата част от световните океани през последното десетилетие. Влияние имат промените в атлантическото течение Гълфстрийм, измененията в Тихия океан и нарастващата тенденция на изменение на климата.

Според учените, констатациите говорят за необходимост да се обърне повече внимание на променящите се температури на водите при управлението на световните рибни запаси, които обикновено се базират на исторически данни за улова.

Бързите промени надминават способността на учените да разпознават и реагира на случващото се във водата, коментираха те.

Едновременнно с това друго проучване показа, че броят на рибите сьомга Калифорния също намалява заради затоплящата се вода. Броят на младите сьомги в река Сакраменто е значително по-малък тази година, отколкото през 2014 г., по данни на федералните власти. Това се обяснява със сушата, която прави по-трудно възпроизвеждането на застрашените видове.

Федералните експерти по дивата природа посочиха, че до момента са преброили 22 на сто по-малко млади сьомги в реката в сравнение с миналата година – сама по себе си много нестабилна година за рибите от вида, които са застрашени от изчезване и са защитени със закон. Сега специалистите се надяват, че зимните бури ще направят по-благоприятни условията.


Още теми от Бизнес

Разплащателни карти Защита за онлайн разплащане