GoBIO - Lifestyle magazine

Начало / Любопитно / Наръчник за родители / Активни заедно с децата...

Любопитно

Наръчник за родители

Наръчник за родители

Активни заедно с децата

Активни заедно с децата

Ако имате деца, разбира се искате да сте сигурни, че ще порастнат здрави и щастливи. Но понякога е много трудно да се съвместят семейството, работата и физическата активност. И все пак, никога не е прекалено късно да създадете някои полезни навици, които ще ви помогнат да бъдете по-активни физически като семейство и да прекарвате повече време заедно.

Планирайте дейности на открито

 

Определете си един ден в седмицата, в който да правите нещо активно на открито - плуване през лятото, пързаляне с шейни през зимата и каране на колела през пролетта. Вземете със себе си кошница за пикник и хапнете на открито нещо здравословно - това може да служи като мотивация дори за най-ленивите членове на семейството.

Тренирайте заедно

Попитайте дали във фитнес клуба, в който членувате или йога класовете, които посещавате, има възможност за съвместни тренировки на родители и деца. Ако децата ви са твърде малки, за да се участват в нещо подобно, можете да ги включите в своите йога занимания у дома, като ги повдигате или побутвате количката им при тренировка.

Обмислете нов дизайн на хола

Много често, холовете са обзаведени като център на ленивостта - удобен диван, конзола за видео игри, рафтове с DVD-та и абсолютно нищо, което да вдъхновява за фитнес или физическа активност. Въпреки това недейте да поставяте в центъра на хора грамаден фитнес уред. Поставете времеви граници на гледането на телевизия и вземете настолни игри, пъзели, топки, които да ви насърчават да се движите.

Направете домашните задължения забавни

Вместо да се дразните на разхвърляните от децата предмети, или да възлагате на всеки член на семейството да върши нещо отделно от досадните домакински задачи, превърнете всичко в игра. Опитайте се да направите състезание "колко бързо може да бъде почистена къщата". На следващата седмица се опитайте да "биете" това време. Пускайте музика, докато простирате и танцувайте, докато се обличате за излизане. Разходете заедно кучето и се отдайте на съвместен джогинг, каране на ролкови кънки или скачане на въже, докато сте навън.

Събирайте се на обща маса, за да се храните

Това не е фитнес занимание , но си струва да се спомене: семейства, които се хранят здравословно и заедно, по-лесно създават и други здравословни навици, като например редовна физическа активност. Включвайте децата в пазаруването на храна - особено ако отивате на фермерски пазар, където има много плодове и зеленчуци и приготвяйте храната заедно - много по-забавно е.


Още теми от Любопитно

Разплащателни карти Защита за онлайн разплащане