GoBIO - Lifestyle magazine

Начало / Вкусно / Супер храни / Авокадо всеки ден!...

Вкусно

Супер храни

Супер храни

Авокадо всеки ден!

Авокадо всеки ден!

Сигурно вече ви е направил впечатление фурорът около здравословните ползи от яденето на авокадо – и той е напълно обоснован. Ето няколко причини защо трябва да добавите авокадото към ежедневно консумираните от вас хранения.

1)      Можете да намалите риска от сърдечни заболявания.

Сърдечните заболявания са сериозни и много разпространени в целия свят – логично е да искаме да се защитим срещу тях. Доказано е, че авокадото действа положително на сърдечносъдовата ни система по различни начини заради полезните си видове мазнини и протеиновия им микс от калий и други минерали, както и антиоксиданти. Авокадото подпомага кръвообращението и предпазва от възпаления.

2)      Ще ви е по-лесно да поддържате здравословно тегло.

Да ядем мазнини, за да загубим мазнини – кой би предположил? Авокадото може да спомогне за отслабване и задържане на здравословен индекс на телесната маса чрез създаването на чувство на ситост. Скорошно проучване доказва, че добавянето на авокадо към храната кара хората да чувстват по-рядко глад.

3)      Можете да намалите рисковете от рак.

Авокадото предоставя голям сбор от фитохимикали, които могат да помогнат да се предотврати появата на ракови образувания. Протеин, съдържан в авокадото, науката свързва с намален риск на рак на устната, а проучвания показват добри възможности за превенция на рак на гърдата и простатата. Друго проучване показва, че специфичен компонент на авокадото вероятно може да се бори активно с клетки, заразени с левкемия в организма. Има нужда от още проучвания по темата, но засега всичко сочи към положителните ефекти на авокадото.

4)      Ще защитите кожата и очите си до старини.

Определени елементи в авокадото доказано забавят състаряващите очите процеси и забавят във времето проблемите със зрението. Същите съставки също действат срещу вреди от слънцето по кожата и задържането й в добра здравословна форма.

Ето и една рецепта, с която да включите авокадото още в началото на деня си.

Смути с авокадо

  • ½ узряло авокадо
  • 1 узрял банан
  • ½ чаша нискомаслено кисело мляко
  • ½ чаша портокалов сок
  • По избор лед

Комбинирайте всички съставки и смесете в блендера!

Така откриваме, че освен многото здрави ползи от авокадото, то се оказва и вкусна храна, която може да намери мястото си в шейкове, десерти, сосове и дресинги. Не се притеснявайте да добавяте авокадо всеки ден! 


Още теми от Вкусно

Разплащателни карти Защита за онлайн разплащане